Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρωτόπαπας: Να δούμε αν θα κατέβει ένα ψηφοδέλτιο τύπου «Ελιά» στις Ευρωεκλογές


Ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, υπεύθυνος του ΠαΣοΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη και μεταξύ άλλων, είπε για την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά:

«Εδώ πρόκειται για μια γνήσια κίνηση, την οποία στηρίζουμε ολόψυχα και προσωπικά απολύτως ολόψυχα. Ελπίζω ότι μπορεί να αποδώσει σημαντικά και να οδηγήσει στην επαναδημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο, προετοιμασία, δουλειά στον κόσμο και δημιουργία ευρύτερων δυνάμεων στήριξης σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα μήκη και πλάτη».

Δημοσιογράφος: Έχετε επιφυλάξεις για τις ευρωεκλογές λοιπόν;

Χ. Πρωτόπαπας: «Όχι έχω επιφυλάξεις στο ότι η ίδια η πρωτοβουλία θα εκτιμά τον βαθμό της ετοιμότητας της, όχι εμείς. Εμείς θα κατέβουμε στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει θέμα να μην παρουσιαστούμε. Ωστόσο, η συμμετοχή της πρωτοβουλίας στις εκλογικές διαδικασίες θα εκτιμηθεί από την ίδια την πρωτοβουλία. Δεν θα το επιβάλουμε εμείς».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα ήταν πάρα πολύ καλό να κατεβάσουμε ένα ψηφοδέλτιο τύπου “Ελιά” στις ευρωεκλογές. Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό και πολύ θετικό. Τώρα αν θα γίνει ή όχι, θα το δούμε. Αλλά το κύριο ζήτημα δεν είναι αυτό. Μην ασχολούμαστε μόνο με τις ευρωεκλογές. Η πρωτοβουλία της κεντροαριστεράς υπερβαίνει τις ευρωεκλογές. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να το δούμε σαν μια προοπτική επανασύστασης του όλου χώρου και ως τέτοια προοπτική πρέπει να την στηρίξουμε, χωρίς να επιχειρούμε να της επιβάλλουμε λύσεις».

Σχόλιο hellenicpatriot: Αλίμονο κι αν καταλαβαίνει κανείς ποιος ακριβώς είναι ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ και ποιος αυτός της κίνησης των 58. Αναρωτιέμαι για ποια Ελιά μιλάμε όταν σε αυτή δείχνει ότι θα πάρει μέρος μόνο ένα κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου