Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η μαντίλα επέστρεψε στη Βουλή της Τουρκίας



Μια ιστορική ημέρα βιώνει σήμερα η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχουν εισέλθει στην αίθουσα των συνεδριάσεων με την μαντίλα τους.

Τέσσερις βουλευτές του ΑΚΡ είχαν δηλώσει την Τετάρτη ότι έχουν λάβει την απόφαση να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της βουλής με την μαντίλα τους. Μέχρι σήμερα, οι τέσσερις βουλευτές συμμετείχαν στις
συνεδριάσεις δίχως την μαντίλα τους. «Πραγματοποιήσαμε το ιερό καθήκον της επίσκεψης στην Μέκκα και από τώρα και το εξής αισθανόμαστε την ανάγκη να καλύπτουμε τα μαλλιά μας», υπήρξε η αιτιολόγηση των βουλευτών του ΑΚΡ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει την αντίθεση της με την νέα πρωτοβουλία του ΑΚΡ. Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να εκδικηθεί τους υπερασπιστές του κοσμικού καθεστώτος.



Σχόλιο hellenicpatriot: Μιας κι αργά ή γρήγορα οι ανισότητες της τουρκικής κοινωνίας θα γεννήσουν ξανά ταραχές όπως αυτές του πάρκου Γκεζί, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τα συνειδητά βήματα του ηγεμόνα Ερντογάν προς όλο και πιο συντηρητικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου