Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι θέλουν νεκρό τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

newego_LARGE_t_1101_54142131
Ακατανόητη είναι η συμπεριφορά των αρμόδιων δικαστικών αρχών, απέναντι στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Συμπεριφορά, που φτάνει στα όρια της εγκληματικής πράξης, καθώς, ενώ ο γνωστός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει, αποδεδειγμένα, σοβαρότητα προβλήματα υγείας, που τον έχουν φέρει στο  κατώφλι του θανάτου, και πεισματικά, με ακατανόητη εμμονή, απορρίπτονται όλες οι, διαδοχικές, αιτήσεις αποφυλάκισης.
Δεν λαμβάνεται καν υπόψη, η έγκυρη γνωμάτευση του «Νέστορα» της ιατροδικαστικής επιστήμης, πρώην προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππου Κουτσαύτη, που προειδοποίησε πως αν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης  δεν αποφυλακιστεί άμεσα, ώστε να τύχει της κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης, τότε πολύ σύντομα θα έρθει το τέλος.
Όμως, ούτε η κατηγορηματική τοποθέτηση ενός επιστήμονα, του κύρους και του διαμετρήματος του Φίλιππου Κουτσαύτη, φάνηκε να συγκίνησε τους δικαστές, που μετείχαν στα διαδοχικά Συμβούλια, με αποτέλεσμα να προκαλείται η εύλογη απορία, μήπως κάποιοι επιδιώκουν, μετά την ηθική και τη φυσική του εξόντωση.
Τι άλλο να συμπεράνει κανείς, όταν δε λαμβάνεται υπόψη, ούτε  το στοιχειώδες: Ότι, δηλαδή, μιλάμε για ένα συνάνθρωπο μας, που βρίσκεται «προσωρινά κρατούμενος» και δεν έχει καν δικαστεί, ούτε καν σε πρώτο βαθμό, για τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται.
Ενας απλός υπόδικος, λοιπόν, για τον οποίο ισχύει, στον ύψιστο βαθμό, το τεκμήριο της αθωότητας, μετατρέπεται σε πειραματόζωο και απειλείται με την (προληπτική) επιβολή θανατικής ποινής, δεκαετίες μετά την επίσημη κατάργηση της.
Θα το επιτρέψει το Κράτος Δικαίου μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου