Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Γνωρίζει κανείς στην κυβέρνηση τι έγινε στην “ΕΡΤ” της Βαλένθια;

337332_Spain-RTVV
Πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να παραδοθεί στο κράτος το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ; Πέντε. Αφού έπεσε η κυβέρνηση, σχηματίστηκε νέα, ορίστηκε υφυπουργός μόνο για να ασχολείται με την ΕΡΤ και καταλήξαμε επί πέντε μήνες να κάνουν «επαναστατικές» εκπομπές οι συνδικαλιστές.
Και τι έγινε; Ντου από το ΜΑΤ, η Ζωή και η Ραχήλ φωνάζουν ακόμη βοήθεια, ενώ το Ραδιομέγαρο ένα μήνα τώρα δεν λειτουργεί και η ΔΤ είναι για γέλια.
Ποιος χρεώθηκε αυτό το ναυάγιο; Φυσικά η κυβέρνηση.
Πάμε τώρα λίγο μακριά, στη Βαλένθια.
H περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, μετά την ακύρωση από τη δικαιοσύνη του σχεδίου αναδιάρθρωσης της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης RTVV, το οποίο προέβλεπε την απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζόμενους, αποφάσισε να την κλείσει, καθώς όπως ανακοίνωσε δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για να επαναπροσλάβει του απολυμένους εργαζόμενους.
Προχθες Πέμπτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης «ο νόμος για την κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της RTVV.
Οι δημοσιογράφοι της RTVV αψήφησαν τις εντολές για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού,συνεχίζοντας να εκπέμπουν για 12 ώρες και παίρνοντας συνεντεύξεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης.
Τι έκανε η κυβέρνηση μετά από μόλις 12 ώρες; Έπειτα από εντολή της περιφερειακής κυβέρνησης κόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο της RTVV, ενώ οι εκκαθαριστές της εταιρείας εισήλθαν στο κτίριο με τη συνοδεία αστυνομίας.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην περιφερειακή ραδιοτηλεόραση υπάκουσαν τις διαταγές των αστυνομικών και εκκένωσαν το κτίριο. «Δεν ντρέπεστε;», φώναξαν κάποιοι από αυτούς στους αστυνομικούς.
Αυτά να γίνουν μάθημα και όχι μόνο στον κ. Καψή. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου