Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σπυρίδων - Άδωνις: Ο Ηρόστρατος ο πυρπολητής της υγείας... Κι η δικαιοσύνη δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμα

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δ. Βαρνάβα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Αφορμή στάθηκε το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Το νομοσχέδιο ορίζει ότι θα είναι πλήρους απασχόλησης και η ΟΕΝΓΕ ζητά να είναι πλήρους και... αποκλειστικής απασχόλησης.
Ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως η ΟΕΝΓΕ, όταν ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ενέταξε στο ΕΣΥ τους γιατρούς του ΙΚΑ, ζητούσε να είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ τώρα ζητεί να είναι πλήρους και αποκλειστικής.
«Δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά ανάμεσα στα νοσοκομεία που εντάχθηκαν τότε και τα Κέντρα Υγείας που θα πάνε τώρα», του επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.
«Τα λέτε αυτά γιατί κάνετε πολιτικές πιτσικουλιές με τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης. «Έχετε δύο ονόματα, Σπυρίδων και Άδωνις. Τώρα θα έχετε και τρίτο: Ηρόστρατος», φώναξε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφερόμενος στο έργο του υπουργού στην Υγεία.
Ο κ. Βαρνάβας παρομοίασε τον υπουργό Υγείας με τον Ηρόστρατο, ο οποίος το 356 π.Χ. πυρπόλησε τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου