Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ενω εμείς "τρώμε" Χρυσή αυγή. Νέο «κοστούμι» 4,3 δις ευρώ, μας έραψε η Τρόικα



ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Νέο «κοστούμι» 4,3 δις ευρώ, μας έραψε η Τρόικα)Να βράσει στο ζουμί της άφησε η Τρόικα την κυβέρνηση, καθώς οι επικεφαλής έφυγαν αφήνοντας ανοιχτά όλα τα θέματα, εκτός του φετινού Προϋπολογισμού και θα επανέλθουν στις 16 Οκτωβρίου μετά από το Eurogroup. Άφησαν και τον λογαριασμό: μέτρα 4,3 δις ευρώ, από τα οποία τα μισά πρέπει να είναι άμεσης απόδοσης. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως μέχρι τότε η Τρόικα θα ενημερώνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία για όλες τις εκκρεμότητες. Που σημαίνει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα τα προαπαιτούμενα (απολύσεις, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ κλπ) για την επόμενη δόση στου 1 δις ευρώ, το Μεσοπρόθεσμο της τριετίας 2014-2016, αλλά και μνημονιακές υποχρεώσεις. Η Τρόικα δεν βάζει θέμα....
δημοσιονομικού κενού για το 2014, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις για τη κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και των φόρο εισπρακτικών μηχανισμών.
Μέσα στο κλίμα αγωνίας, η κυβέρνηση διόρισε τον Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, μέχρι τώρα Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Μανιατόπουλος είναι έμπειρος στα ευρωπαϊκά και ενεργειακά θέματα και ανήκει στην παλιά φρουρά των μάνατζερ. Η επιλογή του, χωρίς αμφιβολία, καταδεικνύει ότι ο πάγκος των στελεχών της ΝΔ έχει στερέψει, ιδιαίτερα μετά τις αλλεπάλληλες «παραιτήσεις» προέδρων του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου