Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αλβανός ψευτοπαππάς Marku: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εργάζεται για την προσάρτηση της Αλβανίας από την Ελλάδα


Ευκαιρία για λίγα λεπτά δημοσιότητας στα αλβανικά κανάλια βρήκε ο μεθύστακας ψευτοπαππάς του Ελμπασάνι Nikolla Marku ο οποίος «αντέδρασε» σχετικά με το θέμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πρεμετή, κατηγορώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για μετατροπή της Ορθόδοξης Αλβανικής Εκκλησίας σε παράρτημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγωνίζεται και εργάζεται για την προσάρτηση της Αλβανίας από την Ελλάδα. Δήλωση η οποία ρίχνει λάδι στην φωτιά του αλβανικού εθνικισμού.
Δια μέσου μιας ανοιχτής επιστολής προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο ψευτοπαππάς Marku επικρίνει και κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για παραβίαση της απόφασης «Tomas» του 1936 , που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Μάλιστα ο ίδιος ζητά να τηρηθεί και να εφαρμοστεί από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως η απόφαση "Tomas" του 1936 , η οποία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ το άρθρο 34 της απόφασης αυτής σύμφωνα με τον ψευτοπαππά Marku ορίζει πως κάθε ανεξάρτητη ορθόδοξη εκκλησία θα πρέπει να καθοδηγείται από έναν Ιερέα που διαθέτει την εθνικότητα της χώρας στην οποία διεξάγει την δραστηριότητά της η εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστολή που απέστειλε προς τον Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο, ο ψευτοπαππάς αναφέρεται στο πρόσωπό Του χωρίς ίχνος σεβασμού ενώ αποκαλεί «Πατριαρχείο της Ινσταμπούλ» το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως ο μεθύστακας ψευτοπαππάς του Ελμπασάνι Nikolla Marku αυτοαποκαλείται αρχιεπίσκοπος της Αλβανικής Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας την οποία δεν την έχει αναγνωρίσει καμία Εκκλησία ή Θρησκευτική Κοινότητα Διεθνώς, ενώ έχει στο πλευρό του για υποστηρικτές μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και Τσάμηδες ισλαμοφασίστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου