Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καντάφι, ο Παπανδρέου, η ΜΚΟ και ο Αγά Χαν. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

kantafi-papandreou-mnhmonio-synergasias


Γείτονες στην Πάτμο, υπέρμαχοι και στο έργο των ΜΚΟ. Έτσι, μπορεί ο Αντρίκος Παπανδρέου να γειτόνευε με έναν από τους πιο πλούσιους μουσουλμάνους της υφηλίου,  τον Αγά Χαν στα εξοχικά που διατηρούσαν στην Πάτμο, όμως ο αδελφός του και πρώην πρωθυπουργός χρηματοδότησε το 1999 και το ομώνυμο Ίδρυμα με 17.942 ευρώ....

Αλλά και στην ιστοσελίδα του  Aga Khan Development Network(AKDN), αναφέρεται η Ελλάδα ως εταίρος στα προγράμματα ( http://www.akdn.org/partners. asp ).
Ο δε σχετικός σύνδεσμος του Ιδρύματος, που αναφέρεται στην Ελληνική Κυβέρνηση, παραπέμπει στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, το 2010 στον Γιώργο Παπανδρέου και σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2011 η Βουλή μετατράπηκε σε ρινγκ  όταν ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πολεμική επιχείρηση στη Λιβύη,  δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τις φιλικές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Μοαμάρ Καντάφι αλλά και για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Λίβυου ηγέτη  "The Brothers of the South Society".
«Ποτέ δεν συμμετείχα. Μου είχαν στείλει γράμμα, δεν είχα απαντήσει και έβαλαν μόνοι τους το όνομά μου» είπε  ο κ. Παπανδρέου διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίμαχη ΜΚΟ. Όταν βουλευτές αντέτειναν ότι το όνομά του είναι ανηρτημένο από το 2009 στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, είπε: «Θεωρείτε το site πιο αξιόπιστο από αυτό που σας λέω εγώ;».
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επαφές που είχε με το καθεστώς Καντάφι είπε ότι δεν είχαν να κάνουν με τις πράξεις βιαιοπραγίας κατά των πολιτών της χώρας.  «Φαινόταν ότι έκανε πράξεις εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε.
Ένα μήνα νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2011 δηλαδή, η δημοσιοποίηση της φερόμενης συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου και  του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι στην "The Brothers of theSouth Society", προκάλεσε ντόμινο παραιτήσεων επιχειρηματιών και επιφανών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Saif al-Islam του υιού Καντάφι.
IMG_20140220_193044
IMG_20140220_193131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου