Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ. Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Βαφτιστήρια» στην Κουμουνδούρου, αφού με τη νέα χρονιά το κόμμα θα έχει καινούργιο τίτλο, όχι και πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Με το νέο του όνομα θα συμμετάσχει στις διπλές εκλογές του 2014.Με μετονομασία θα συνοδευτεί η Πρωτοχρονιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκύπτει από επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας. Στην επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημερώνει για την αλλαγή στον τίτλο του κόμματος. Συγκεκριμένα... από την 1η Ιανουαρίου 2014, από «ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», θα γίνει «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ. 
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ των αλλαγών είχε ταχθεί η πλειοψηφία των μελών στο πρόσφατο ιδρυτικό συνέδριο και οι προσθαφαιρέσεις συμπεριλήφθηκαν στο κείμενο της απόφασης. 
Έμβλημα του κόμματος είναι το πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματιστές σημαίες χρώματος - κατά σειρά - κόκκινου, πράσινου και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο νέος τίτλος θα … δοκιμαστεί στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, οπότε έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι Αυτοδιοικητικές (Δημοτικές και Περιφερειακές) και οι Ευρωεκλογές. 
Ωστόσο, λόγω των εγχώριων πολιτικών εξελίξεων και της επιδεινούμενης κρίσης, δεν αποκλείεται η αναμέτρηση να είναι τριπλή (!) με την προσθήκη εθνικών εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, στην οποία ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου